Anycubic Kobra S1 Combo, Baskı Öncesi Hazırlık Süresi Ve Ses!

Bekenbey

Yeni Üye
Kullanıcı
3d yazıcı dünyasında yeniyim. İyi mi yaptım kötümü emin değilim, Anycubic ile bu işe bulaştım. Modelleme biliyorum ancak cihazı çözene kadar hazır modeller üzerinden ilerleyeceğim. Anycubic mobil uygulamasından birkaç proje seçip yazdırmaya çalışıyorum.

1/Kurbağa şeklindeki kalemlik modeli nedendir bilmiyorum 1,5cm yüksekliğin de 2cm genişliğinde yazdırdı ve bitirdi
2/Modelin basım süresi tahmini 35 dk yazıyor ancak cihaz 10 dakika civarı değişik sesler çıkararak nozzle kısmı sağa sola giderek hazırlık yapıyor.

Bunlar normal mi ?

olledirus

Yeni Üye
Kullanıcı
Bu dünyaya hoş geldiniz, Anycubic Kobra S1 fiyatına göre gerçekten çok iyi bir yazıcı. Yedek parçası ucuz, doğru kullanıldığı sürece de sorunsuz. En azından benim için öyle; yaklaşık 5 aydır aktif kullanıyorum, herhangi bir sorun çıkartmadı. Yabancı forumlarda da yorumları gayet iyi.

Sorunuza gelecek olursam; baskı gönderdiğinizde 10 dakika civarı bir ön hazırlık yapıyor yazıcı; ön ısıtma, akış kalibrasyonu falan derken süre geçiyor. Özellikle bed leveling ve flow calibrasyonunuzu her baskı öncesi açmanızı tavsiye ederim. Bir de her baskı öncesi baskı tablasını izopropil alkol (mümkünse %99.9 olan) ile temizlerseniz baskının tabladan kalkması gibi sorunlar yaşamazsınız. Flow calibrasyon ve bed levelingi her baskı öncesi açarsanız süre 10-15 dakika uzuyor ama kalıcı veya geçici problemlerin önüne geçmek için zaman kaybetmeye değer.

Şöyle de bir tavsiye ekleyeyim: Eğer yapmadıysanız veya cihazın konumu değiştiyse, kalibrasyon sekmesinden 'full calibrasyon' yapın. Titreşim kalibrasyonu gibi bir sürü ayarı bu sekmeden halledersiniz. Ufak bir uyarı; cihaz titreşim kalibrasyonuna girdiğinde bayağı yüksek bir ses çıkıyor ve titriyor, endişelenmeyin normal. Ben ilk yaptığımda yanlış bir şey olduğunu zannetmiştim :)

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim, bunlar benim tecrübelerimdi.

Bekenbey

Yeni Üye
Kullanıcı
Bu dünyaya hoş geldiniz, Anycubic Kobra S1 fiyatına göre gerçekten çok iyi bir yazıcı. Yedek parçası ucuz, doğru kullanıldığı sürece de sorunsuz. En azından benim için öyle; yaklaşık 5 aydır aktif kullanıyorum, herhangi bir sorun çıkartmadı. Yabancı forumlarda da yorumları gayet iyi.

Sorunuza gelecek olursam; baskı gönderdiğinizde 10 dakika civarı bir ön hazırlık yapıyor yazıcı; ön ısıtma, akış kalibrasyonu falan derken süre geçiyor. Özellikle bed leveling ve flow calibrasyonunuzu her baskı öncesi açmanızı tavsiye ederim. Bir de her baskı öncesi baskı tablasını izopropil alkol (mümkünse %99.9 olan) ile temizlerseniz baskının tabladan kalkması gibi sorunlar yaşamazsınız. Flow calibrasyon ve bed levelingi her baskı öncesi açarsanız süre 10-15 dakika uzuyor ama kalıcı veya geçici problemlerin önüne geçmek için zaman kaybetmeye değer.

Şöyle de bir tavsiye ekleyeyim: Eğer yapmadıysanız veya cihazın konumu değiştiyse, kalibrasyon sekmesinden 'full calibrasyon' yapın. Titreşim kalibrasyonu gibi bir sürü ayarı bu sekmeden halledersiniz. Ufak bir uyarı; cihaz titreşim kalibrasyonuna girdiğinde bayağı yüksek bir ses çıkıyor ve titriyor, endişelenmeyin normal. Ben ilk yaptığımda yanlış bir şey olduğunu zannetmiştim :)

Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim, bunlar benim tecrübelerimdi.
Yorumun için teşekkür ederim. Bugün ilk defa baskı tabladan kalktı belki benim programda yaptığım çeşitli ayarlardandır emin değilim. İnternette bulasşık deterjanı ve süngeri ile tabla temizliği yapıyorlardı ama onun yerine izopropil alkol (mümkünse %99.9 olan) önerini deneyeceğim. Baskı sonrası veya 5 aylık süre zarfında herhangi bir temizlik, bakım yaptın mı?

Ben ace pro da aldım ancak pro da abs tipi filament kullanımı önermiyorlar. Bu durumda ace pro iptal edip tek renk abs filamenti arkaya takmak gerekecek. Filament çıkartmadan önce cihazdan retract mı seçmeliyim?