Bambu Lab A1 Mi Anycubic Kobra 3 Mü Almalı?

ibgu

Yeni Üye
Kullanıcı
Merhabalar öncelikle forumda yeniyim, 3d yazıcı dünyasınra da çok eski olduğum söylenemez. şu an anycubic vyper kullanıyorum. öncesinde de ender 3 v2 kullanıyordum.
Hazır büyük kasım indirimleri yaklaşıyorken başlıkta bahsettiğim iki modelden birine geçiş yapmayı düşünüyorum.
baskı yaparken kaliteden sonraki birinci önceliğim hız. kalitesi 1/3 oranından fazla düşmediği sürece 1/3 oranında hızlı baskı yapmak gayet makul benim için.
çoğunlukla tek renk baskılar yapıyorum renkli baskı çok ender yaparım.
baskı alanı önceliğim değil şimdye kadar hiç tüm baskı alanını kullanacak büyüklükte baskı yapmadım.
fiyat konusunda şu an aralarında 50€ luk bir fark var. kobra 3 250€ bambu lab a1 300€ (sadece yazıcı).

uzun süreli yazılım desteği, kullanıcı odaklı yaklaşımları, dahili kamerası nedeniyle gönlüm ne kadar bambuya yanaşsa da, daha hızlı baskı ve daha ucuz fiyatıyla kobra da aklımı çeliyor. çekincem anycubic in yakın zamanda kobra 4 çıkarıp 3 ü destek bakımından geri plana itmesi.

aradayım anlayacağınız, karar verebilmek için farklı görüşlere ve önerilere açığım. şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
Merhabalar öncelikle hoş geldiniz aramıza. Şahsi fikrimi soracak olursanız ben bambudan yana kullanıyorum oyumu. Sebebi Bambu bu alanda daha başarılı bence Anycubic her ne kadar daha eski bir firma olsa da Bambuya göre daha geriden geliyor. Fiyat açısından evet cezbediyor ama destek konusunda bende aynı düşünceye sahibim geliştirilmesi gereken bir ürün benim gözümde.

ibgu

Yeni Üye
Kullanıcı
teşekkürler bende bambu almaya kara verdim zaten. kasım indirimden biraz daha düşer diye umuyordum ama olmadı. bambu lab eu markette fiyatı zaten 304 € idi kasım kampanyası ile 299€ a düşürdüler yanına bir hediye eklemişler ama hediye ne yazmamışlar gizli. :)

Baskaya

Yeni Üye
Kullanıcı
Selamlar, ben yaklaşık 2 ay önce A1 mini aldım çok memnunum, anycubic e göre çok daha başarılı bir yazıcı bence, sorunsuz başım ağrımasın diyorsan A1 mini yi tavsiye ederim.

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
teşekkürler bende bambu almaya kara verdim zaten. kasım indirimden biraz daha düşer diye umuyordum ama olmadı. bambu lab eu markette fiyatı zaten 304 € idi kasım kampanyası ile 299€ a düşürdüler yanına bir hediye eklemişler ama hediye ne yazmamışlar gizli. :)
Rica ederim umarım daha ucuza almışsınızdır :) durum nedir? Bir müddettir yoktum bakamadım.

Selamlar, ben yaklaşık 2 ay önce A1 mini aldım çok memnunum, anycubic e göre çok daha başarılı bir yazıcı bence, sorunsuz başım ağrımasın diyorsan A1 mini yi tavsiye ederim.
Bambu olsun bizim olsun diyorsunuz :)

ibgu

Yeni Üye
Kullanıcı
Rica ederim umarım daha ucuza almışsınızdır :) durum nedir? Bir müddettir yoktum bakamadım.
merhaba tekrar, en son dediğim gibi bambu a1 almaya karar vermiştim ama hala sipariş vermemiştim 1-2 aralık gibi kasım indirimlerinin son gününden önce sipariş verecektim ta ki dün akşama kadar. dün akşamda ikinci el satış sitesinde şubat 2024 te alınmış faturalı ikinci el bir tane buldum ams lite ile birlikte 250€ bir kaç sonra gidip teslim alacağım.

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
merhaba tekrar, en son dediğim gibi bambu a1 almaya karar vermiştim ama hala sipariş vermemiştim 1-2 aralık gibi kasım indirimlerinin son gününden önce sipariş verecektim ta ki dün akşama kadar. dün akşamda ikinci el satış sitesinde şubat 2024 te alınmış faturalı ikinci el bir tane buldum ams lite ile birlikte 250€ bir kaç sonra gidip teslim alacağım.
Hayırlı olsun şimdiden :) güzel bir tercih yapmışsınız.

ibgu

Yeni Üye
Kullanıcı
Gidiş-geliş 2,5 saat yol yaptım teslim almak için ama sonunda kavuştuk :)

000000.jpg

ibgu

Yeni Üye
Kullanıcı
15 gün sonra şöyle bir genel görüşlerimi yazayım benim gibi arada kalanlar olursa yardımcı olmak için.
Kesinlikle harika bir cihaz. aldığımdan beri 100 saat çalıştırmışımdır. gerek büyük modeller gerek küçük modeller yaşadığım tek sorun pla rulosu bir kez ams lite'tan kayıp düşmüş. sunlu nun generic pla ve pla + larını kullanıyorum şimdilik. orjinal bambu bobinlerde bu sorun yoktur muhtemelen. bende ams üzerine kilitleme aparatları basarak bu sorunu çözdüm.
Bu sürede iki kere cihaz çalışırken elektrik kesintisi yaşadım. elektrik geri geldiğinde sorunsuz kaldığı yerden yazdırmaya devam edebildim. 25-30 dakikalık kesintillerdi. çok uzun bi kesinti olsaydı bilemiyorum sonuç aynı mı olurdu.
bunlar dışında kesinlikle son kullanıcı cihazı al çalıştır. yok ofset ayarla yatak ayarla vs hiç uğraştırmıyor. Ses seviyeside kabul edilebilir seviyede.
houşma gitmeyen bir detay da ams ile fazla yer kaplıyor olması. benim gibi alan problemi olanlar için can sıkıcı olabilir. ams i yazıcı üstüne monte etmek için bambunun paylaştığı bir model var bunu basıp yer kazanmak oldukça mantıklı. bu aparat için bazı vidalara ihtiyacınız olacak bambu store da bu aparat için vida seti satılıyor fakat 2€ luk vida seti için 10€ gönderim bedeli biraz abartı geldi bana :)

şöyle bazı fotograflar paylaşabilirim hiçbirinde makerworld dan indirdikten sonra ayar yapmadan indirip doğrudan baskı yaptığım modeller.

IMG-20241212-WA0005.jpgIMG-20241212-WA0006.jpgIMG-20241212-WA0007.jpgIMG-20241212-WA0008.jpgIMG-20241212-WA0009.jpgIMG-20241212-WA0010.jpgIMG-20241212-WA0011.jpg

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
15 gün sonra şöyle bir genel görüşlerimi yazayım benim gibi arada kalanlar olursa yardımcı olmak için.
Kesinlikle harika bir cihaz. aldığımdan beri 100 saat çalıştırmışımdır. gerek büyük modeller gerek küçük modeller yaşadığım tek sorun pla rulosu bir kez ams lite'tan kayıp düşmüş. sunlu nun generic pla ve pla + larını kullanıyorum şimdilik. orjinal bambu bobinlerde bu sorun yoktur muhtemelen. bende ams üzerine kilitleme aparatları basarak bu sorunu çözdüm.
Bu sürede iki kere cihaz çalışırken elektrik kesintisi yaşadım. elektrik geri geldiğinde sorunsuz kaldığı yerden yazdırmaya devam edebildim. 25-30 dakikalık kesintillerdi. çok uzun bi kesinti olsaydı bilemiyorum sonuç aynı mı olurdu.
bunlar dışında kesinlikle son kullanıcı cihazı al çalıştır. yok ofset ayarla yatak ayarla vs hiç uğraştırmıyor. Ses seviyeside kabul edilebilir seviyede.
houşma gitmeyen bir detay da ams ile fazla yer kaplıyor olması. benim gibi alan problemi olanlar için can sıkıcı olabilir. ams i yazıcı üstüne monte etmek için bambunun paylaştığı bir model var bunu basıp yer kazanmak oldukça mantıklı. bu aparat için bazı vidalara ihtiyacınız olacak bambu store da bu aparat için vida seti satılıyor fakat 2€ luk vida seti için 10€ gönderim bedeli biraz abartı geldi bana :)

şöyle bazı fotograflar paylaşabilirim hiçbirinde makerworld dan indirdikten sonra ayar yapmadan indirip doğrudan baskı yaptığım modeller.

Ekli dosyayı görüntüle 35Ekli dosyayı görüntüle 36Ekli dosyayı görüntüle 37Ekli dosyayı görüntüle 38Ekli dosyayı görüntüle 39Ekli dosyayı görüntüle 40Ekli dosyayı görüntüle 41
Güle güle kullanın baskılar felan harika duruyor elinize sağlık.