Esun Hyper Pla (Pla+Hs) Alınır Mı? Ender 3 Pro Kullanıyorum

TayfunVisual

Yeni Üye
Kullanıcı
Creality Ender 3 Pro kullanıyorum.

Yüksek hızlı baskı alma niyetinde değilim, sadece baskılarım kaliteli olsun istiyorum, Kaliteli filament olarak porima alacaktım ancak makara tasarımları yüzünden kısa sürede tüm filamentin bayatlayacağını düşündüm, eSun marka filamentlerin bayatlamaya fazlasıyla dayanıklı olduğunu duyduğum için esun almak istedim, yanında farklı şeylerde alacağım için filamenti trendyoldan almak istedim ve istediğim renkte ve 1.75mm yazıcıma uyabilecek pla pla+ tipinde bir tek Hyper Pla filament bulabildim, aldım. siparişi onayladıktan sonra satıcıya sormak aklıma geldi ve satıcı cevap olarak Hyper Pla'yı yazıcımda kullanmamı önermediklerini belirttiler, bir problem yaşar mıyım? Şuan elimde çok kalitesiz 2 tane pla makaram var, markaları bile belli değil, aldığım baskı elimde patlıyor ve bu filamentlerle 1 senelik tecrübem var, yalnızca kırılmayacak ve iş görecek baskılar almak istiyorum yazıcım zarar görmeden bunu yapabilirmiyim yapamazmıyım? bu filamenti yazıcımda kullanmam mümkünmü yoksa bir uyumsuzluk yada tutarsızlık yaşarmıyım?

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
Merhabalar öncelikle aramıza hoş geldiniz. Hyper PLA, standart PLA filamentine göre daha gelişmiş bir filamenttir. Genellikle daha iyi mekanik özellikler, ısı dayanıklılığı ve düşük büzülme gibi avantajlar sunacağından ötürü baskınız daha kaliteli olacaktır. Herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum aksine baskınız daha kaliteli olacaktır. Hyper PLA'nın normal PLA'dan en önemli farklı yüksek hızlara daha dayanımlı olması bu da sizi etkileyen bir durum değildir. Baskı sıcaklığına, soğutma ayarlarına dikkat etmeniz baskı kalitenizi arttıracaktır. Aklınıza takılan diğer sorularınız varsa sorabilirsiniz. Aynı yazıcıdan bende de mevcut bir adet :)

TayfunVisual

Yeni Üye
Kullanıcı
Merhaba, Hoş Buldum :). Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler, satıcıya sorduğum sorudan sonra önermediğini söyleyince bir hayli moralim bozulmuştu, bu filamente bu parayı verdim ve ya elimde kalırsa diye... Bir soru daha sormak isterim; filamentlerimi bir kaç kez 45 derecede yada 60 derece fırında kurutup nemini almayı denedim, tamamen kullanılamaz hale getirmesemde ufak bozulmalar (2mm e kadar genişlediler) yaşadım, tabi yeterli olmasada baskılardada ufak iyileşmelerle karşılaştım ancak hiç bir şekilde tam verim alamadım. Almış olduğum yeni filamentinde olası bir bayatlama durumunda nasıl tepki vereceğimi bilmek isterim, bir kurutma makinem yada vakum poşetim yok, bunları elde edene kadar filamentimi olası bir durumda kurtarmak istiyorum, bunun için ne yapabilirim?

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
Merhaba, Hoş Buldum :). Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler, satıcıya sorduğum sorudan sonra önermediğini söyleyince bir hayli moralim bozulmuştu, bu filamente bu parayı verdim ve ya elimde kalırsa diye... Bir soru daha sormak isterim; filamentlerimi bir kaç kez 45 derecede yada 60 derece fırında kurutup nemini almayı denedim, tamamen kullanılamaz hale getirmesemde ufak bozulmalar (2mm e kadar genişlediler) yaşadım, tabi yeterli olmasada baskılardada ufak iyileşmelerle karşılaştım ancak hiç bir şekilde tam verim alamadım. Almış olduğum yeni filamentinde olası bir bayatlama durumunda nasıl tepki vereceğimi bilmek isterim, bir kurutma makinem yada vakum poşetim yok, bunları elde edene kadar filamentimi olası bir durumda kurtarmak istiyorum, bunun için ne yapabilirim?
Rica ederim :) yine aynı şekilde kurutmayı deneyin ama süreyi kısaltarak bozulmasına engel olabilirsiniz. Vakumlu poşet edinemiyorsanız normal bir poşet kullanın içerisindeki havayı elektrikli süpürge benzeri aletlerle alıp o şekilde de muhafaza edebilirsiniz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Açıkta durduğunda ister istemez bayatlama oluyor. PLA ürünleri genelde fırınlarken 40-45 derece arasında fırınlıyorum kendim, dediğim şekilde de muhafaza ediyorum bir problem yaşamadım. Filament kalitesine göre de değişiklik gösteriyor bu bozulma süreleri fırınlama süreleri bunları deneyerek öğreniyor insan. Hiç bu şekilde bir ürün fırınlamadım sizi yanlış bilgilendirmek istemem ama genel dikkat ettiğim ve kullandığım yöntemler bu şekilde.