Sorun Porima Filament’te Baskı Tablasında Kalkma Oluyor

KUVARSS

Yeni Üye
Kullanıcı
Merhaba porimanın pla filamentini kulanıyorum ve baskı başladıgında modelin uç kısımları tabladan kalkarak yukarı dogru yükseliyor bunun çözümünü bilen varsa yardım edebilir mi pei tabla ve prit yapıştırıcı kulanıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
Bu sorun hızlı soğutmadan ötürü de olabilir tam olarak baskı ayarlarınızı buraya iletirseniz ona göre bir çözüm arayalım birlikte :) çünkü bu sorunun filament ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Aynı filamenti kendim de kullanıyorum deneyimlediğimden ötürü böyle söylüyorum.

aydn_st

Yeni Üye
Kullanıcı
Merhaba pirit marka bir yapıştırıcıyı tavlaya çok ince bir katman şeklinde uygulayınız ,tabla sıcaklığı ilk kat için 0 olmasına dikkat ediniz aksi taktirde nozzle tıkanacaktır .İlk kat atıldıktan sonra tabla sıcaklığınızı 60 dereceye alınız .Pirit marka hariç benzer yapıştırıcılar aynı sonucu vermiyor .Uzun zamandır yüksek ve ince baskılar almaktayım .Bu yöntem için cam bir tablası geçerseniz hem temizlik kolay olur hem de tutunma .Kolay gelsin

KUVARSS

Yeni Üye
Kullanıcı
Bu sorun hızlı soğutmadan ötürü de olabilir tam olarak baskı ayarlarınızı buraya iletirseniz ona göre bir çözüm arayalım birlikte :) çünkü bu sorunun filament ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Aynı filamenti kendim de kullanıyorum deneyimlediğimden ötürü böyle söylüyorum.
sorunu çözdüm porimanın kendi yapıştırıcısının içine göz kararı su bazlı tutkal kattım ve onu tablaya sıktım mükemmel bir yapışma saglıyor ayırmak ta çok kolay pei tabla varsa bükünce direk çıkıyor cam tabla için bir şey diyemem denemedim sıcaklıgı da ilk baskı 60 sonra 50 ye düşürdüm sorun ortadan kalktı

Mustafa

M.TOPAL
Kurucu
Yönetici
sorunu çözdüm porimanın kendi yapıştırıcısının içine göz kararı su bazlı tutkal kattım ve onu tablaya sıktım mükemmel bir yapışma saglıyor ayırmak ta çok kolay pei tabla varsa bükünce direk çıkıyor cam tabla için bir şey diyemem denemedim sıcaklıgı da ilk baskı 60 sonra 50 ye düşürdüm sorun ortadan kalktı
Geçmiş olsun o zaman sorun çözülmüş 😌