Setla3D, Türkiye merkezli bir 3D yazıcı üreticisidir. 3D yazıcı teknolojilerinde yerli üretimi teşvik etmek ve bu alandaki dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla kurulmuştur. Setla3D, özellikle uygun fiyatlı, kullanıcı dostu ve kaliteli cihazlarıyla, eğitimden endüstriye kadar geniş bir kitleye hitap etmeyi hedeflemiştir. Şirket, yerli üretim teknolojileriyle Türkiye'deki 3D yazıcı pazarında dikkat çekmeyi başarmıştır.
Kuruluş ve İlk Yıllar
Kuruluş Tarihi ve Vizyon
- Setla3D, Türkiye'deki teknoloji girişimcilerinin bir araya gelerek, 3D yazıcı teknolojisini yerel pazarda erişilebilir hale getirme vizyonuyla kurulmuştur.
- Şirketin ana hedefi, uygun maliyetli, dayanıklı ve yüksek performanslı 3D yazıcılar geliştirerek hem bireysel kullanıcıların hem de kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktır.
İlk Modeller
- Setla3D'nin İlk Ürünleri:
- Şirket, ilk ürünlerini DIY (kendin yap) kit şeklinde sunarak piyasaya girdi. Bu modeller, kullanıcılara montaj sırasında cihazı öğrenme ve özelleştirme fırsatı sundu.
- İlk modeller, daha çok hobi kullanıcılarını hedef almış olsa da, ilerleyen yıllarda profesyonel çözümler sunmaya yönelik gelişmeler yaşandı.
Ürün Gelişimi ve Öne Çıkan Modeller
1. Eğitim ve Hobi Kullanıcılarına Yönelik Modeller
Setla3D, özellikle eğitim sektörü için güvenli ve kolay kullanılabilir modeller geliştirmeye odaklandı:- Başlangıç Modelleri:
- Bu modeller, bütçe dostu yapısıyla 3D baskıya yeni başlayan kullanıcılar için tasarlandı.
- Basit arayüzler ve güvenli kullanım özellikleri sunularak, okullar ve öğrenciler tarafından tercih edildi.
2. Endüstriyel ve Profesyonel Çözümler
- Baskı Hacmi ve Hızda İyileştirme:
- Daha geniş baskı hacmine sahip modeller geliştirildi ve baskı sürelerini azaltan teknolojiler kullanıldı.
- Profesyonel mühendislik projeleri ve prototipleme için ideal yazıcılar sunuldu.
3. Özelleştirilebilir Cihazlar
- Setla3D’nin ürünleri, kullanıcıların cihazlarını kendi ihtiyaçlarına göre modifiye edebilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlandı.
- Açık kaynaklı yazılım ve donanımlarla uyumlu hale getirilen yazıcılar, 3D baskı toplulukları tarafından destek gördü.
Teknolojik Yenilikler
- Yerli Üretim:
Setla3D, Türkiye'de üretim yaparak hem maliyet avantajı sağladı hem de yerel kullanıcılara daha hızlı destek sunma imkanı elde etti. - Eğitim Odaklı Çözümler:
Şirket, okullarda ve eğitim kurumlarında kullanılabilecek güvenli ve pratik yazıcılar geliştirdi. Çocukların güvenliği için özel olarak tasarlanmış kapalı kasa modeller üretti. - Dayanıklı Tasarım:
Metal çerçeve ve kaliteli bileşenlerle üretilen yazıcılar, uzun ömürlü kullanım sağladı. - Kullanıcı Dostu Yazılım:
Setla3D, 3D baskı sürecini kolaylaştıran kullanıcı dostu dilimleyici yazılımlar geliştirdi veya mevcut yazılımlarla tam uyum sağladı. - Otomatik Kalibrasyon:
Yazıcıların otomatik yatak seviyeleme özelliği sayesinde, kullanıcıların manuel ayarlarla uğraşması minimuma indirildi.
Eğitim ve Sosyal Projelerde Rolü
- Eğitim Projeleri:
Setla3D, Türkiye'deki okullara ve üniversitelere 3D yazıcı temin ederek, öğrencilerin teknolojiyle tanışmasını sağladı. - Topluma Katkı:
COVID-19 pandemisi sırasında, Setla3D yazıcıları yüz koruyucu siperlikler ve medikal ekipmanların üretiminde kullanıldı.
Küresel Pazara Açılma
Setla3D, yerli pazardaki başarısını uluslararası pazarlara taşımayı hedeflemektedir. Avrupa ve Orta Doğu'da potansiyel müşterilere ulaşmak için çalışmalar yürütülmektedir.Gelecek Planları
- Daha Gelişmiş Modeller:
Daha yüksek çözünürlüklü ve hızlı yazıcılar geliştirme çalışmaları devam etmektedir. - Yeni Teknolojilere Yatırım:
Reçine yazıcılar (SLA/DLP) ve metal 3D baskı gibi ileri üretim teknolojilerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. - Endüstriyel Çözümler:
Büyük ölçekli üretim yapan işletmelere yönelik endüstriyel modeller geliştirme planları vardır. - Daha Fazla Eğitim İşbirliği:
Türkiye’deki eğitim kurumlarıyla işbirliği yaparak, daha fazla öğrenciye 3D baskı teknolojisini öğretme hedefindedir.